Zoekertjes - Belgische Bobath Vereniging (ABBV)

Zoekertjes

Op deze pagina kan je allerhande zoekertjes vinden.

 

 

Contact:

Sinds kort hebben we een nieuwe webshop met allerhande hulpmiddelen en therapiematerialen (+ 4000 artikels): www.thuiszorgwebshop.be

We hebben ook nieuwe catalogen laten drukken hiervoor: zie bijlage. Indien de therapeuten graag een papieren versie wensen dan sturen we die gratis op, ze moeten ons gewoon een mailtje sturen naar info@thuiszorgwebshop.be

Contact:

"Via de dienst thuisbegeleiding De Tandem vzw - nu Fiola vzw - willen wij het volgend bericht doorgeven:

Voor een gezin woonachtig in Gent (Mariakerke)  zijn we op zoek naar een (bij voorkeur vrouwelijke) Bobath kinesiste die bereid is om therapie aan huis te geven aan een jongetje van 8 maanden oud met het syndroom van Down (dagen en frequentie af te spreken). Gelieve contact op te nemen met mama op het GSM nummer 0485/47.53.51"

Contact:

Titel: Kiné met aangepast zwembad bij Mechelen

Beste,

Wij zijn een dynamische zelfstandige praktijk in Bonheiden, met vijf kinesitherapeuten. Wij bieden onze patiënten individuele kinesitherapie en revalidatie aan binnen onze praktijkruimte maar ook individuele aquatherapie in ons eigen zwembad. Revalideren in het water biedt enorme voordelen voor verschillende medische aandoeningen. De drijfkracht en warmte van het water (33°C) bevorderen o.a. het pijnvrij oefenen zonder de gewrichten te belasten. Specifiek voor de neurologische patiënten biedt het zwembad een (spier-)ontspannende omgeving waarin ze de kans krijgen om zelfstandiger te bewegen zonder enig valrisico.

Momenteel helpen wij al een gevarieerd patiëntenbestand. Door recente veranderingen en verdere specialisatie in de neurologische revalidatie zijn we vanaf nu nog beter gewapend om ook zwaardere neurologische patiënten revalidatie op maat aan te bieden – zowel in de praktijkruimte als in het zwembad. Zo installeerden we twee plafondliften zodat rolstoelgebruikers veilig van hun stoel naar de behandeltafel en vervolgens het zwembad kunnen worden getransporteerd.

Aarzel niet om ons te contacteren,
Met vriendelijke groeten,
Groepspraktijk Geert Moris
Berlaarbaan 28, 2820 Bonheiden
0475/95.21.53
http://www.geertmoris.be

Contact:

De CP Babbelbox is een ontmoetingsplaats op Facebook voor mensen met Cerebrale Parese en hun ouders.

Voor meer informatie, klik op de link

Contact:

Met groot genoegen stel ik U ‘Villa Rozenrood’ voor.
Dit is een respijthuis en zorghotel voor gezinnen en groepen met zorgbehoevende kinderen.
Villa Rozenrood ligt in De Panne, dichtbij de zee, Plopsaland, het Calmeynbos…
Er is een medische commissie die bestaat uit een kinderarts, huisarts uit de buurt, Bobath-therapeute en ergotherapeute.
Het medisch dossier wordt vooraf ingekeken, zodat iedereen op de hoogte is van de toestand van het kind; kine wordt -indien gewenst- gepland en eventuele praktische aanpassingen worden met de ergotherapeute vooraf geregeld om de kinderen en hun familie een unieke vakantie te geven.
Voor meer info kunt U terecht op www.villarozenrood.be.
U kunt contact opnemen via e-mail info@villarozenrood.be of telefonisch 058/42 20 24. 

Contact: