Kinésithérapeute en CDI 26h/semaine. - Belgische Bobath Vereniging (ABBV)

Kinésithérapeute en CDI 26h/semaine.

L'asbl Les Perce-Neige, Centre de services pour jeunes polyhandicapés situé à Jambes engage un(e) Kinésithérapeute en CDI 26h/semaine.

Dispense de thérapies individuelles prescrites par le Médecin du Centre.

Travail en équipe visant à améliorer les fonctions respiratoires et la mobilité des jeunes afin de contrer les tendances du handicap.

 

Niveau : Baccalauréat en Kinésithérapie

La connaissance du secteur du polyhandicap est un plus.

Engagement dès que possible.  

Horaire en 4 ou 5 jours/semaine entre 08h30 et 17h00 (horaire à convenir/discuter)

Salaire   Selon CP 330.01.10

 

Envoyez votre candidature (lettre de motivation accompagnée d'un CV) uniquement à l'adresse mail suivante : katty.plume@lesperceneige.be

 

 

 

Katty Plume

Responsable Administratif

Ressources Humaines

 

Centre de services pour jeunes handicapés

" Les Perce – Neige "
Rue Jean Gilson, 1 à 5100 Jambes (Namur)
Tel : 081/302.201
Fax : 081/300.122

Gsm: 0476/54.12.69

Mail : katty.plume@lesperceneige.be

 

Page FACEBOOK Les Perce-Neige

https://www.facebook.com/Les-Perce-Neige-1436802836553629/

 

Site : http://www.lesperceneige.

 

 

VACATURE voor zelfstandige kinesitherapeut bij kinderen te OUDENAARDE
(Bobath, Psychomotoriek, Ademhalingstherapie, K.O.B. volgens Hendrickx)

We zoeken een gemotiveerde collega om ons team te versterken vanaf september 2021 voor onbepaalde duur.

Je staat in voor de behandeling van baby´s, kinderen en jongeren met een motorische ontwikkelingsachterstand, neuromotorische-, leer- en ademhalingsproblemen.

De therapieën gaan deels door in de praktijk en deels op school, thuis of in het kinderdagverblijf.

Je hebt ervaring in het werken met kinderen en/of als specialisatie pediatrie of bent bereid om je bij te scholen.

Dagen en uren zijn bespreekbaar.

Verloning volgens prestatie en in onderling overleg.
Je beschikt over een eigen wagen.

Interesse om samen te werken? Stuur een mailtje naar kinderkine.oudenaarde@gmail.com of contacteer ons op 0486/051960 (Els).

Contact:

KINESITHERAPEUT  50-60%

We verwelkomen je in een multidisciplinair team van een 25-tal medewerkers waar artsen, orthopedagogen, psychologen, kinesitherapeuten, logopedisten en sociaal assistenten samen rond de diagnostiek van ontwikkelingsproblemen bij baby’s en kinderen werken, We doen voornamelijk diagnostiek bij kinderen tot de leeftijd van 6 jaar, maar specifieke doelgroepen komen ook op andere leeftijden. We coördineren tevens de follow-up van de zeer vroeg geboren kinderen.

 

Wat je functie inhoudt:

 

 • Je werkt in een multidisciplinaire, klinische setting samen met logopedisten, kinesitherapeuten, orthopedagogen, psychologen, maatschappelijk assistenten, verpleegkundige en artsen.
 • Je staat in voor de diagnostiek van jonge kinderen met ontwikkelingsstoornissen waarbij je het (visuo)motorisch functioneren en motorisch ontwikkelingsniveau in kaart brengt;
 • Je formuleert adviezen en geeft de nodige input voor een individueel behandel- en werkplan; en participeert actief aan teamoverleg;
 • Je staat in voor verslaggeving naar interne en externe instanties;
 • Je staat in voor de follow-up van onderzochte kinderen;
 • Je begeleidt stagestudenten (formuleren van open en correcte feedback, leerproces bijsturen, stage-opdracht begeleiden).

 

Wat wij vragen:

 

 • Je behaalde een masterdiploma in kinesitherapie of een bachelor/masterdiploma in ergotherapie; 
 • Je hebt reeds relevante werkervaring in het domein van ‘ontwikkelingsstoornissen en je bent op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in het beroep.
 • Je toont je zeer leerbereid;
 • Je vindt een grote zelfstandigheid een uitdaging;
 • Je bent gericht op samenwerken en je communiceert op een vlotte manier met verschillende gesprekspartners;
 • Je integreert vlot de verschillende invalshoeken van een multidisciplinair team;
 • Je beweegt je op een vlotte en assertieve manier doorheen verschillende situaties;
 • Je werkt evidence based.

 

Wat wij bieden:

 

 • Een boeiende werkomgeving waarin menselijke contacten en professionaliteit voorop staan.
 • Je werkt op weekdagen en je werkuren situeren zich tussen 8u30 en 18 u.
 • Het betreft een contract van onbepaalde duur.

 

 

Interesse?
Voor meer informatie kan je terecht bij Frank Bartholomé coördinator COS –  016.345.284

Contact:

 

Vacature voor een zelfstandige kinesist in een groepspraktijk pediatrie te Sint-Niklaas.

 

Wij zoeken een nieuwe zelfstandige collega die gemotiveerd is om onze groepspraktijk te versterken vanaf 1 september 2021.

Ons team is gespecialiseerd in de behandeling en opvolging van kinderen van 0 tot 16 jaar, en een aantal adolescenten, met een vertraagde (motorische) ontwikkeling en/of leerstoornissen.

Aanbod:

 • Je komt terecht in een gepassioneerd team, waarbij open communicatie centraal staat en waar we elkaar ondersteunen.
 • Het gaat over +/- 20 uren als zelfstandige kinesitherapeut waarbij je beschikbaar kan zijn op woensdag, donderdag en vrijdag. Je werkt daguren en naschoolse uren.
 • Je volgt een kine sessie mee in juli of augustus om de praktijk te leren kennen en van start te gaan vanaf 1 september 2021.

Wat verwachten we van jou?

 • Je bent in het bezit van een masterdiploma revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met als specialisatie pediatrie. Verdere specialisaties zoals psychomotoriek, Bobath-therapie, autogene drainage, … zijn niet noodzakelijk maar een meerwaarde.
 • Kennis, ervaring of leergierigheid in het onderzoeken en behandelen van kinderen met leer- en ontwikkelingsproblemen binnen de psychomotoriek (grove motoriek, fijne motoriek, lateralisatie, schrijfmotoriek, ...) is een pluspunt. We helpen en ondersteunen je, als team, hier graag in.
 • Kennis, ervaring of leergierigheid om te werken met kinderen met neurologische problemen, die behandeld worden binnen het Bobath-concept, is belangrijk.
 • Je bent zelfstandig, gemotiveerd, flexibel en werkt graag in teamverband. 
 • Je bent gepassioneerd om te werken met baby’s, kinderen en adolescenten.

 

Indien je graag meer info wenst of wil solliciteren voor 16/07/2021,

Neem contact op via:

Mail: elke@kine-schietekat .be

Gsm: 0497/ 26 23 37

Website: kine-schietekat.be

 

 

 

Contact:

 

Beste
Kan onderstaande vacature op jullie website worden gezet?

Praktijk Kinderplaneet is een bloeiende multidisciplinaire groepspraktijk voor kinderen en jongeren. Ons team bestaat uit kinesitherapeuten, logopedisten en psychologen die samen instaan voor de diagnostiek en behandeling van diverse ontwikkelings- en leerproblemen. Onze praktijk steunt op meer dan 20 jaar ervaring.

We zijn op zoek naar een zelfstandig kinderkinesitherapeut die ons team komt versterken vanaf augustus 2021.

Aanbod: deeltijdse of voltijdse samenwerkingsovereenkomst op zelfstandige basis, werkdagen en werkuren zijn overeen te komen (zowel daguren als avonduren), veel voordelen van een goed draaiende groepspraktijk met ervaring en naambekendheid, interne uitwisseling, ondersteuning en begeleiding.

Meer info: www.praktijkkinderplaneet.be

Heb je interesse? Twijfel dan zeker niet om contact op te nemen met Saskia Hermans (saskia@praktijkkinderplaneet.be).
Contact:

Pediatrische groepspraktijk in Arendonk zoekt extra collega voor ons team.

Wie zijn we?
groepspraktijk pediatrie met 15 jaar ervaring en momenteel 3 collega's. Jong, dynamisch team met ruimte voor overleg, eigen verdere specialisaties ontwikkelen en zéér ruime diversiteit in soort pathologie. Tijdens schoolvakanties minimale huis- en crèchebezoeken, tijdens schooljaar mogelijkheid tot afwisseling van werken in praktijk en stukje school/crèche/huisbezoeken, steeds dichtbij!

Wie zoeken we?
Iedereen met een pediatrisch diploma is welkom! Indien pas afgestudeerd, nemen we de tijd om je de kneepjes van het vak te leren: verslagen maken, intake afnemen, vlot de administratieve kant leren,... Ook als nieuwkomer krijg je zeker de kans om mee verantwoordelijkheden op te nemen.

Wat bieden we aan?
Mogelijkheid om dadelijk te starten, uren bespreekbaar (mogelijkheid om met veel uren te starten of dit op te bouwen, iedereen kiest ook zelf eigen verlof). Je werkt op zelfstandige basis. Doorgroeimogelijkheden en een betrokken team.

Interesse?
Niet twijfelen! Contacteer ons geheel vrijblijvend en kom zeker eens persoonlijk kennis maken om ons en onze praktijk te leren kennen!

aanmelden via:
natalieallaert@hotmail.com (CV in bijlage aub) of 0486/68.10.39

Contact:

MPI Oosterlo vzw is een dynamische organisatie met een 400-tal enthousiaste en betrokken medewerkers. Samen gaan we een eind op weg in het leven van meer dan 400 kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking. Soms is de ondersteuning intensief, soms meer van op afstand, soms kort, soms lange tijd, afhankelijk van wat zij en hun familie ons vragen.

Onbeperkt jezelf zijn, dat is ons motto. We zetten in op de talenten en krachten, niet alleen van onze cliënten maar ook van onze medewerkers. We dragen ondernemerschap op de werkvloer hoog in het vaandel. Verantwoordelijkheid in onze teams en ruimte voor initiatief zijn hierbij essentieel. We zien, horen en waarderen elkaar. Samen groeien is één van onze doelen.

 

We zoeken, voor indiensttreding vanaf 1 juni 2021

1 kinesist(e) m/v op zelfstandig basis

3 halve dagen, onbepaalde duur

Je functie

 • Je staat in voor de kinesitherapeutische behandeling van kinderen en jongeren (mogelijks ook volwassenen) met een verstandelijke beperking met bijkomende orthopedische en/of neuro-motorische problemen.
 • Je volgt samen met de kinesist van MPI Oosterlo vzw cliënten op inzake (psycho-)motorische ontwikkeling en het gebruik van persoonlijke hulpmiddelen.
 • Je werkt in een multidisciplinaire omgeving.

Je troeven

 • Je hebt een bachelor- of masterdiploma kinesitherapie, bij voorkeur met specialisatie pediatrie. Bobath-opleiding is een grote meerwaarde.
 • Je hebt een warme belangstelling voor mensen met een verstandelijke beperking.
 • Je bent zorgzaam.
 • Je neemt verantwoordelijkheid en communiceert betrokken en duidelijk.
 • Je hebt een RIZIV-nummer en bent toegetreden tot de conventie.

Ons aanbod

 • Een dynamische omgeving, boeiende cliënten en gedreven medewerkers.
 • Administratieve ondersteuning vanuit MPI Oosterlo vzw.
 • Contract van onbepaalde duur vanaf 1/06/2021.
 • Uren zijn overeen te komen, mede in functie van de totaalorganisatie. Je werkt tijdens de schooluren.

Is dit de nieuwe uitdaging waar je naar op zoek bent? 

 

Mail je motivatiebrief en cv naar vacatures@mpi-oosterlo.be voor 19 april 2021. Voor een eerste kennismaking: www.mpi-oosterlo.be.

Meer informatie kan je bekomen bij Kristel Lauwers, kinesitherapeut, via kristel.lauwers@mpi-oosterlo.be of bij Dr. Ann Spaepen, hoofd dienst gezondheid via ann.spaepen@mpi-oosterlo.be.

 

Contact:

 

Multidisciplinaire kinderpraktijk te Zevendonk (Turnhout)

zoekt kinesitherapeute (pediatrie)

                                                

Wie zijn wij? 

We zijn een kinderpraktijk die momenteel bestaat uit drie disciplines: kinesitherapie, logopedie en psychologie. We zien vooral patiëntjes met neurologische en psychomotorische problemen, al dan niet met co-morbiditeit van gedrags- en ontwikkelingsproblemen.  We werken tevens nauw samen met scholen, CLB’s, kinderartsen, neurologen,…  

Wegens uitbreiding van onze praktijk zijn wij momenteel op zoek naar een nieuwe, enthousiaste collega kinesitherapie die het snelgroeiende patiëntenbestand mee kan opvangen. 

Wat houdt de functie in?

 • Je werkt op zelfstandige basis (hoofd- of bijberoep), dit zowel in de praktijk als in huisbezoek (bij de patiënt thuis of op school/kinderdagverblijf )

 • Mogelijkheid tot onmiddellijke indiensttreding, later instapmoment steeds bespreekbaar.

 • Diagnostisch en therapeutisch kinesitherapeutisch werk (interesse in het volgen van o.a. een BOBATH opleiding is een pluspunt).

 • Multidisciplinair overleg

 

Wat bieden we?

 • Een moderne infrastructuur

 • Werken in een multidisciplinair team

 • Flexibele agenda (uren zelf te bepalen en patiëntenbestand uit te bouwen)

Solliciteren:

Zevendonkplein 7

2300 Zevendonk

0474 60 16 43

www.kinekidz.be 

 

Contact:

Kinderpraktijk ‘t Zonnekind, Pulle (provincie Antwerpen) zoekt een
nieuwe collega ??!!
Wij zijn op zoek naar een fijne collega om ons team te versterken.
We zijn een kinderpraktijk, gelegen te Pulle (provincie Antwerpen) en werken vnl
met kinderen van 0-12 jaar.
De meest voorkomende problematieken waarmee we werken zijn
leermoeilijkheden, psychomotorische achterstand, ontwikkelingsmoeilijkheden,
ademhalingsmoeilijkheden en neurologische aandoeningen.
Voel je je geroepen om in teamverband een boeiende job uit te voeren, aarzel
dan niet om ons te contacteren voor een kennismakingsgesprek.
Te bieden:
- Uitdagende job met veel variatie
- Deeltijds te starten (op maandag en woensdag) met kans op
doorgroeimogelijkheden in de toekomst
- Werken in teamverband
Wat we van jou verwachten:
- Spontaan in omgang met kinderen en ouders
- Flexibel en leergierig
- Kunnen werken in teamverband
- In bezit van diploma kinesitherapie met specialisatie pediatrie (extra
cursus Bobath of Hendrickxtherapie zeker een pluspunt)
Meer info over onze praktijk vind je op www.tzonnekind.be
Indien interesse , bel gerust op 0491/25.63.28 of mail op
peeraermarlies@hotmail.com

Hopelijk tot binnenkort

Contact:

Profiel

Als kinesitherapeut(e)  bezit je de nodige kennis en vaardigheden om als lid van een multidisciplinair team op een professionele wijze onderzoeken en therapie te geven aan kinderen en adolescenten met een brede waaier van stoornissen. U werkt hierbij nauw samen met alle teamleden, evenals met de ouders, verwijzers, school en CLB van de cliënt.

Ervaring in de CAR-sector en kennis van het biopsychosociaal ICF-model zijn een meerwaarde.

Je bent werkzaam binnen de adolescentenwerking(12 – 18j).  Zowel individueel als in groep neem je je verantwoordelijkheden op als deel van het team. Daarnaast werk je ook met kleuters en lagere school kinderen uit het gewoon– en  buitengewoon onderwijs.

Je hebt notie van de executieve functies en de huidige onderzoeksmethodieken.

Jobgerelateerde competenties

- Vereiste studies: master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie

- Talenkennis: NEDERLANDS (goed)

- Werkervaring: beperkte ervaring

- Werken met een doelgroep :adolescenten en kinderen met een verscheidenheid aan      stoornissen

 

Persoonsgebonden competenties

Teamspeler

Initiatief nemen

Regels en afspraken nakomen

Omgaan met stress

Zelfstandig werken

Contactvaardig zijn

Creatief denken

Zich kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden (flexibiliteit)

Empathisch ingesteld zijn naar de specifieke doelgroepen

 

Aanbod

Wij bieden een vervangingscontract wegens ziekte start 21 januari 2021 tot 14 februari 2021 met mogelijkheid tot verlenging.

Je komt terecht in enthousiast en gedreven team.

Deeltijds 30u per week

Werkdagen :maandag 8u30-18u

                    dinsdag 8u30-15u15

                    donderdag 8u30 -18u

                    vrijdag 8u30 -15u15

Verloning aan ziekenhuisbarema

 

Solliciteren  Veerle Poppe –directie –veerle.poppe@reva-beveren.be

                   Kristel Bingé – diensthoofd  –kristel.binge@reva-beveren.be

Contact:

Beste,

We zoeken voor uitbereiding van het kine team van 't Prieeltje een zelfstandige kinesitherapeut.
Dit op dinsdagnamiddag, woensdagvoormiddag en vrijdag.

't Prieeltje is een kleinschalig therapeutisch dagverblijf voor kinderen en jongeren van 0 tot 21 jaar met een ernstige mentale, motorische of meervoudige beperking, die omwille van de ernst van hun handicap niet meer naar school kunnen gaan.
Momenteel zijn we in Landen gelegen en komen er 18 kinderen bijna dagelijks naar
't Prieeltje.
Wanneer onze nieuwbouw klaar is, zullen we terug verhuizen naar het mooie Hakendover (Tienen)

Ben je enthousiast, leergierig, een teamplayer, geduldig en heb je een groot hart voor onze lieve kinderen met speciale noden?
Dan kan je ons altijd contacteren door een mail te sturen naar kine@prieeltje.com.

Hopelijk tot gauw!
Je mag deze mail zeker delen!


Met vriendelijke groeten,

Het kineteam van 't Prieeltje

Contact: